Onderhoud aan uw zonnescherm

Onderhoud aan uw zonnescherm

Wie een zonnescherm koopt, wil daar ook lang plezier van hebben. Maar hoe zit het met onderhoud en waar moet u op letten bij het schoonmaken? Deze tijd van het jaar staat in het teken van de grote schoonmaak. Zeker nu we thuis zijn zitten we veel meer in de tuin en maken we alles lente en zomer klaar! vergeet hierbij uw zonnescherm niet. In deze Blog houden wij u op de hoogte van het onderhoud aan uw zonnescherm. Hierbij zullen wij u een aantal tips geven die u kunt doen.Onderhoud aan het garnituur. 

Een zonnescherm bestaat uit verschillende onderdelen welke allen een andere behandeling nodig hebben.

1 Het aluminium frame, dit is meestal gemoffeld in een kleur, kunt u het beste eerst schoon maken met warm water met daarin iets van autoshampoo. (dit kan eventueel ook met de “ouderwetse” driehoek groene zeep. Dit werkt ook prima.
2 Belangrijk is dat u het frame hierna weer afneemt met schoon water.
3 Eventueel kunt u hardnekkig vuil met een cleaner verwijderen (ook uit de autoschoonmaak).
4 Het beste resultaat en voor een langdurig plezier van een schoon scherm is door het frame als finishing Touch in de auto was te doen. Hierdoor hecht het vuil minder snel en kan je langer genieten van een schoon scherm.


Onderhoud aan alle draaiende / scharnierende delen van het scherm.
Deze onderdelen zitten voornamelijk aan de armen.

1 Het beste is om deze in te spuiten met een vetvrij smeermiddel. VETVRIJ is hierin erg belangrijk, omdat anders na enige tijd zand en vuil blijft plakken en er een soort plak blijft kleven aan de onderdelen.
2 Als u een deel van de onderdelen heeft ingespoten is het belangrijk dat u het scherm in en uit stuurt voor het beste resultaat. Zo gaat het smeer middel goed tussen de kleine onderdelen zitten.


Onderhoud aan het doek.
Mocht er een vlekje opzitten kunt u het doek het beste droog borstelen. Mocht de vlek nou heftiger zijn dan kunt u het doek ook vochtig behandelen, Gebruik hiervoor HG zonnescherm-, dekzeil- en tentenreiniger. Voor het beste resultaat kunt u het beste de volgende stappen volgen:

1 Bevochtig het doek met schoon water ruimschoots om de vlek heen, zo wordt ingedroogd vuil zacht, Gebruik lauwwarm water (max 40 graden)
2 Spuit vervolgens de tentdoekreiniger gelijkmatig op en borstel deze goed in met een schone borstel of bezem.
3 Laat dit minimaal 5 minuten inwerken, maar voorkom indroging.
4 Na het inwerken het oppervlak nogmaals goed borstelen en aansluitend goed afspoelen met water.

HOGEDRUKREINIGER
EN WASMACHINE ZIJN ABSOLUUT TAOBOE- DEZE BESCHADIGEN DE NADEN VAN HET DOEK EN
HALEN DE BESCHERMLAAG VAN HET DOEK AF.


5 Om tenten en zonneschermen waterdicht te maken, adviseren wij HG waterdicht voor zonnescherm-, dekzeil- en tenten.

Nog een extra tip:
Bij regen het zonnescherm beter inschuiven. Moderne zonweringstof heeft waterafstotende eigenschappen. Vanaf een hoek van 14 graden van het zonnescherm loopt het regenwater goed weg. Toch is het niet goed voor het doek wanneer het lang
vochtig blijft. Als het doek nat word ingeschoven, dan kan het weefsel niet drogen. Zorg daarom altijd voor een droog scherm. Doe het product in als het regent, maar zodra de zon weer schijnt laat hem dan drogen. Zo behoud u langer plezier van uw doek.

0
Feed