Horren en zonwering

Praten over het weer is iets dat wij Nederlanders graag doen. Als het regent, koud is of als de zon iets te fel schijnt en het behoorlijk warm wordt, er valt altijd wel iets over te vertellen. En door het met de jaren steeds extremer wordende weer in ons soms erg warme kikkerlandje, breidt de gespreksstof alleen nog maar verder uit. Want dat onze zomers steeds warmer worden, dat is inmiddels echt een feit. Dat merken we ook dit jaar weer (2021) nu de temperaturen in juni al boven de 30º C. gestegen zijn.

De juiste zonwering

Om het in huis nog een beetje aangenaam te houden, is het het beste om alles zoveel mogelijk gesloten te houden. Maar de meesten van ons hebben geen luiken voor de ramen en zullen ook niet de hele dag binnen in het donker willen zitten. Een goede zonwering biedt dan de perfecte oplossing en die bestaat er gelukkig in allerlei soorten en maten. Van knikarm- tot uitvalschermen en van screens tot binnenzonwering als shutters. Afhankelijk van wat uzelf mooi vindt, maar ook van de ligging van uw huis. Hebt u een tuin of balkon op het zuiden, waar de zon langere tijd aanwezig is, kiest u misschien wel voor een combinatie van twee verschillende zonweringen, zoals screens en een uitvalscherm.

Horren
En dan wordt het avond, de zon gaat onder en u wilt graag een beetje koelte toelaten in uw huis. Het liefst zet u de ramen even flink tegen elkaar open, zodat het lekker door kan waaien. Alleen… de kans dat u dan een deel van de nacht op muggenjacht moet, is dan erg groot. Ook komen er pollen naar binnen waardoor hooikoortsklachten kunnen optreden. Een goede oplossing in deze is het (laten) plaatsen van (pollenwerende) horren. Horren zijn namelijk vrijwel overal plaatsbaar of het nu om deuren gaat of om naar buiten draaiende of draai- kiepramen. Voor iedere opening is een geschikte oplossing te bedenken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een klemhor waarvoor niet in een kozijn geboord hoeft te worden, of van een plisséhor die open en dicht te vouwen is, waardoor u naar binnen en naar buiten kunt gaan wanneer u dat wilt?

Hebt u vragen over de voor u geschikte zonwering of horren, neem dan contact op met Heco-Becewe-Gordijnen. Wij adviseren u graag over welk materiaal het beste bij uw woning past.

0
Feed